26.1.08

Joža mi dao brushpen ...

... pa sam obeć'o da ću stavit na blog nešto otuširanom tim alatom.



Kako mi se čini, u mojoj ruci alatčica najbolje funkcionira za kratke i prljave crte, slabije za duge i fluidne. I bolje radi na bankpostu nego na hameru. Jor majlidž mej vari.

Naravno, kako Joža kaže "ako nije format, onda je alat" - misleći na moju kompulzivnu potrebu da s novim alatom/formatom počnem novi strip. S obzirom kako neke stvari i tako čekaju u hodniku da ih pustim na crtaću dasku, ova je djelovala najizglednije te sam napravio probicu:



Nikakvih objašnjenja, nikakvih obećanja. Zasad.

20.1.08

Inspektor Josip



Tko? Što? Gdje? Kako? Zašto?

19.1.08

Qreten 30

Oznake:

18.1.08

Nikako ...

17.1.08

Ah, te skice ...



Uvijek življe, uvijek divlje.

16.1.08

Ovako i onako ...

15.1.08

Pacijenca ...

... mi evidentno nedostaje. Što je najgore, sviđa mi se kako ispada kad crtam strpljivo (srtam crtljivo) i sporo, ali kad krenem raditi strip, onda uvijek hitam, žurim, letim, jurim. Valjda me zanima kraj. Ili je na kraju ona sekunda slasti obavljenog posla?

Enivej, ova slika se zove i "di mi je prst?"



I još malo pacijence upotrijebljene na krivom mjestu:

14.1.08

Marku se ovo svidjelo

13.1.08

Ovako ...

12.1.08

Onako ...

11.1.08

Ne mogu obechati kad che biti novih stripića na netu ...

... jerbo moram još nekoliko odlaganih skriptova smlatiti na vrijeme. A kad već pričam o skriptovima, ovako to nekako izgleda ... Najprije uvodna stranica, kad još ne znam kamo idem pa nad svakim kadrom dugo stojim:



(Dragutin Lerman, str 1.)

A onda jedna od kasnijih stranica, kas se stvar zahukta i samo padaju (poželjno ih je, doduše, otipkati što prije nakon skiciranja, dok ne zaboravim zbog čega sam huktao):



(Dragutin Lerman, str 9.)

10.1.08

Trivijalna trivija



Htio sam da "Dlakovuk" i buduće knjige iz te serije imaju žig izmišljene škole "Neruševac" u kojoj se zbivaju. Malo sam mrdao što bi na njemu moglo biti, a onda sam - proces je vidljiv kad znate što tražite - gledao kako da šišmiša dobijem od bivše socijalističke zvijezde. Tako nekako onda izgleda i konačna verzija, samo je upeglanija. Mislio sam vam staviti nju, al sam se predomislio: KUPITE KNJIGU!

9.1.08

Vrijeme je ...

... za odlučan trzaj iz (nehrvatske riječi) učmalosti! Nisam dugo post'o (postio sam od postanja, ali ne svijeta) jerbo sam u fekalijama do grla. Fekalije ne kane prestati ni ove godine: nabacimo, kao dokaz, prvu skicu nakladničkog plana za 2008. :)